Portret in TV programma OverUIT de Kunst

 

Claudia Patacca is van internationale klasse

Uitzending bekijken? Klik op deze link:
OverUIT de Kunst van 24 september 2017

Sopraan Claudia Patacca wilde Inga Tjapkes al lang eens voor haar camera. Klassiek zangeres van internationale klasse. Zelf studeerde ze cum laude af aan het conservatorium in Enschede, waarna ze verder studeerde aan het Internationaal Opera Centrum Amsterdam. 

Ze debuteerde met het Gloria van Poulenc tijdens haar studie in het Muziekcentrum in Enschede. Haar operadebuut was in Het Concertgebouw in Amsterdam. Wat een plek!

Claudia Patacca is hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium en geeft masterclasses in binnen-en buitenland. Eén van haar studenten is de bijzonder getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Irene staat aan het begin van een veelbelovende carrière en heeft haar Bachelor zangstudie in juni 2017 Cum Laude bij Claudia afgesloten. Irene is uit vele zangers geselecteerd en toegelaten tot de Master of Voice opleiding van het wereldberoemde conservatorium “Guildhall, School of Music and Drama” in London. 

Claudia Patacca stond centraal in OverUIT de Kunst op zondag 24 september om 12.35, 14.35, 16.40, 17.20, 18.20 en 19.20 uur.
Uitzending bekijken? Klik op deze link:
OverUIT de Kunst van 24 september 2017